• Verleden week heeft de huidige financiële man, Philip Bras, te kennen gegeven zijn functie als penningmeester bij SVO Buytenpark neer te leggen. Hiermee is deze bestuursfunctie vacant en is SVO dus op zoek naar vervanging.

• “De afgelopen jaren heeft SVO een mooie stap in haar ontwikkeling gezet”, begint Philip, “waarbij we als bestuur verschillende uitdagingen moesten overwinnen. Zo waren we ontzettend blij met de realisatie van onze nieuwe kantine die na jaren van inspanning dan eindelijk geplaatst kon worden. Net op het moment dat we konden uitkijken naar een hoop gezelligheid sloeg Corona toe. Dit was voor iedereen moeilijk maar hierop terugkijkend kunnen we stellen dat SVO hier prima uitgekomen is. De meeste leden bleven de club trouw. Ondertussen waren we op de achtergrond bezig met de naamswijziging. Door “afscheid” te nemen van SV Oosterheem, en de naam van de club te veranderen in SVO Buytenpark, was de verwachting dat dit zou leiden tot meer naamsbekendheid waarmee we een aantal doelen kunnen realiseren. De samenwerking met de Watersnip, de lagere school in de wijk Buytenwegh, is hier een mooi voorbeeld van. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden waardoor SVO écht een maatschappelijke rol gaat spelen in de wijk Buytenwegh en de omliggende wijken”, vervolgt hij.

“Daarnaast vind ik duurzaamheid belangrijk. Dit heeft geleid tot het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de kantine en de kleedkamers en LED-verlichting in de lichtmasten rond de velden. Ook dit was een mooi project dat met het binnenhalen van subsidies gerealiseerd kon worden. SVO Buytenpark is klaar voor de toekomst. Heeft het ledenaantal zien groeien en staat er financieel heel goed voor. Het is nu aan het vernieuwde bestuur om hier een vervolg aan te geven. Ik heb hier heel veel vertrouwen in maar heb zelf het gevoel dat ik “klaar” ben met de ambities die ik had als Penningmeester. Dan moet je eerlijk zijn en een stapje terug doen. Natuurlijk zal ik SVO blijven volgen. Het is echt “mijn” clubje geworden en dat zal ik natuurlijk niet zomaar los laten. Ik heb heel veel leuke mensen ontmoet en vooral de samenwerking met een aantal van hen heeft mij heel veel plezier gebracht. Ik wens de nieuwe Penningmeester ook heel veel succes maar vooral plezier toe bij deze mooie club”, besluit hij.

Heeft jij interesse in de functie van Penningmeester bij SVO Buytenpark, neem dan contact op met het bestuur via bestuur@svobuytenpark.nl of spreek ons gewoon aan als je één van ons tegenkomt.

• Philip Bras