• Welkom bij SVO Buytenpark

  de gezelligste voetbalvereniging
  van Zoetermeer
  SVO Buytenpark:
  Een leven lang voetballen!
 • Nieuwsbrief november 2020; SV Oosterheem en het Coronavirus
 • Ons leven wordt momenteel flink beïnvloed door het Coronavirus. Privé en zakelijk hebben we hier behoorlijk last van. Natuurlijk raakt het virus ook onze mooie vereniging. De kantine is dicht en dat maakt dat we de gezelligheid moeten missen. Daarnaast is de competitie stilgelegd. Niet kunnen voetballen, dat doet pijn. Onzekere tijden, voor jullie, maar ook voor ons cluppie. In deze nieuwsbrief staan Henk van Dijck en Fred Imholz, leden van het eerste uur, stil bij deze nare situatie.

  Door: Philip Bras

  Fred, je loopt al een aantal jaar rond bij SV Oosterheem?

  “Ja, dat klopt. Het is begonnen in 2002. Toen leerde ik Jules kennen. We dronken op vrijdagmiddag, bij mij op kantoor, weleens een biertje en tijdens één van deze borrels ontstond het idee om op vrijdagavond bij SV Oosterheem te gaan voetballen. Zo zijn de masters ontstaan. 

  De naam, Masters, ontstond overigens pas later. Wouter Holverda, ex-betaald voetbalspeler bij onder meer Sparta, kwam met dat idee. En dat hebben we overgenomen. 

  Vanuit de Masters hebben we in de beginperiode ook eens oud Feyenoord naar SV Oosterheem gehaald. Dit was een fantastische avond. Vooral ook omdat ik toen Henk (“Zwarte Henkie”) leerde kennen. Hij was één van de toeschouwers en is nooit meer weggegaan bij SVO. Dit was wel een beetje het begin van de Masters zoals we dat nu nog steeds kennen”.

  Wat maakt de Master nu zo bijzonder. Henk?

  “Het is vooral de manier waarop we met elkaar omgaan. Als je kijkt naar de groep, het past. We zijn allemaal verschillend en dat maakt het uniek. In het jaarlijkse uitje komt dit ook steeds weer terug. 

  We maken hele leuke dingen mee. Maar de groep is ook heel hecht bij trieste gebeurtenissen. Het overlijden van Fons blijft mij altijd bij. Dit gebeurde ook nog eens op vrijdag. We zouden die avond een wedstrijd spelen en Fons zou fluiten. Dat ging dus niet door. We waren er kapot van maar het was mooi dat we ons verdriet op de vereniging konden delen. Ook het overlijden van de broertjes Mike (7) en Nicky (8) heeft heel veel indruk gemaakt. De herdenking op het veld met al onze leden die een ballon oplieten…. Ik ben er nog stil van”. 

  En nu Corona?

  “Ja, ik baal als een stekker”, zegt Fred. “Op vrijdagavond ga ik echt naar mijn maatjes, naar mijn vrienden. Lekker voetballen, daarna een biertje. De werkweek afsluiten. Op de vereniging, met deze groep, kun je echt jezelf zijn. Dat is ook zo mooi aan SV Oosterheem. Dat kan nu allemaal niet door Corona. Vooral in het begin had ik hier heel veel moeite mee. Dan reed ik bijvoorbeeld veel te hard naar huis. Gewoon omdat ik baalde dat ik niet naar de vereniging kon”.

  “We kijken er ook echt naar uit dat we straks weer lekker kunnen voetballen”, vervolgt Henk, “en natuurlijk ook naar de derde helft. Verjaardagen vieren. Gedichten schrijven. Dat mis ik echt. De gezelligheid, de lol, elkaar een beetje in de maling nemen. Dat soort dingen”.

  “De gezelligheid is heel belangrijk. Dat heb ik al een paar gezegd”, vervolgt Fred, “daarom vind ik het ook zo knap dat de sfeer in de nieuwe kantine behouden is gebleven. Dat maakt toch dat ik mezelf kan blijven zijn bij SV Oosterheem. Dat geldt voor alle masters, daar ben ik van overtuigd”.

  Hebben jullie nog leuke ideeën?

  “Nou, dat is best wel lastig”, vertelt Henk, “wat ik zelf mooi zou vinden als we in de toekomst een internationaal jeugdtoernooi zouden kunnen organiseren. Dat zou echt gaaf zijn”. “Klopt”, vult Fred aan, “daarnaast is het belangrijk dat de vereniging door deze crisis komt. Misschien is het een mogelijkheid dat de leden de vereniging financieel extra gaan steunen in de vorm van een aanvulling op de contributie. Daar zouden we eens over na kunnen denken”, eindigt Fred.

  Tot slot nog een gedicht van onze huisdichter Henk:
  We zijn allemaal voetbalvrienden met een blauw-wit hart,
  en worden momenteel door het Cororonavirus getreiterd en gesard.
  Maar het is zoals het is, nog even door de zure appel heen bijten, zo is het gewoon,
  vergeet één ding nooit : “you will never walk alone !”  

  Fred, Henk, bedankt dat jullie even tijd hebben kunnen vrijmaken voor dit interview. Laten we hopen dat we jullie snel weer kunnen bewonderen op het voetbalveld en in de kantine. Voor nu even doorbijten maar er komt echt weer een periode na Corona.