• Welkom bij sv Oosterheem

  de gezelligste voetbalvereniging
  van Zoetermeer
  sv Oosterheem:
  Een leven lang voetballen!
 • 25 juni 2019 - Met het hitteplan dat van kracht is en een tropisch hoogtepunt van de week, besloot trainer Bas Koolmees toch de jongens op te roepen voor een oefenwedstrijd. Bezorgde moeders probeerden tevergeefs in de groepsapp tegen te sputteren, want hoe verantwoord is het om in deze hitte te voetballen? Maar nee, trainer Koolmees, die waarschijnlijk persoonlijk advies kreeg van Piet Paulusma, verzekerde ons dat er \"rond de aftrap er 7 graden af is\".


  Met extra drinken in de aanslag omdat de kantine niet open zou zijn trokken we richting de club. De kantine ligt er verlaten bij, met zichtbaar de eerste voorbereidingen voor de sloop in afwachting van de nieuwe kantine later deze zomer.


  De jongens spelen voor het eerst op een groot veld, vanuit de ambitie om gelijk de overstap te maken van JO11 naar JO13 in het nieuwe seizoen. Als ouders van dit team kijken we al niet raar op van de ambitieuze plannen van gekke trainer Koolmees, maar de trainer van de tegenstander keek bedenkelijk. De tegenstander is namelijk het team van de oudere broer van onze eigen middenvelder Koen. Dit team heeft dit seizoen al afgerond als JO13 en gaat volgend seizoen verder als JO14 bij DSO. Een interessante krachtmeting dus!


  >>Eerste helft: even wennen
  Zonder erbij na te denken installeerden de ouders zich in de dug-out. Dat kan natuurlijk niet meer, maar het was te warm om erover in discussie te gaan.


  Het was alsof we opeens breedbeeld tv mochten kijken want zo'n groot veld, is ook echt gróót. Nieuw in het aangezicht zijn de grensrechters. Ook trainer Koolmees moest wennen want die staat het liefst 5 meter in het veld erbij. De jongens maakten de klassieke beginnersfout om de speelruimte klein te maken en niet breed te houden.


  Desalniettemin kwam DSO niet ver, omdat onze jongens nu eenmaal graag de meters op het andere helft wilden verkennen. Vooral middenvelder Devanté trok vele meters over het veld. Het was zoeken om kansen te maken, maar met aanwijzingen aan de kant werd er stevig gevoetbald. Verdediger Mike moest helaas eerder dan gepland van het veld vanwege \"een maatje meer\" vol op zijn voet.


  In de rust probeert trainer Koolmees nog eens met wilde gebaren op zijn speelbord duidelijk te maken dat we de ruimte moeten benutten. Oefenwedstrijd of niet.


  >>Tweede helft: trefzeker
  In de tweede helft merken we dat de tegenstanders al beter gewend zijn om het qua conditie uit te houden. Er wordt volle bak weerstand geboden, waardoor onze jongens het zwaar krijgen om bij te houden. Toch krijgt spits Rick een kans op zijn slof vlak voor het doel maar stonden anderen hem in de weg om uit te kunnen halen.


  Dan wordt er een kans benut aan de andere kant. Verdediger David volgt de doorgebroken DSO speler op de voet, roept de keeper Michael om uit te komen maar wordt dan alsnog in de rug geduwd en neergehaald waarna de bal binnen wordt getikt. \"De vlagger vlagt\" klinkt het in de dugout maar scheids Maurice kent het doelpunt toe: 0-1. DSO ruikt bloed en zet een tandje bij.


  Door een miscommunicatie schiet keeper Michael door het midden uit en krijgt de bal net zo hard weer terug in het net. 0-2.


  Het laatste kwartier worden alle zeilen bijgezet en kunnen we het gevaarlijk maken bij de tegenstander. Een aantal keren werden we teruggefloten voor buitenspel, ook al konden we de VAR er niet op nakijken.


  Verdediger Mike kon gelukkig wel weer spelen en werd linksmidden geplaatst om de ballen te halen én te brengen. Dat pakte goed uit, middels een een-tweetje prikte hij de bal in de verre hoek achter de keeper en maakt 1-2.


  De nieuwe jongens bij het team beseften toen nog niet met hoeveel decibel de zijlijn aanwezig was. Met dit heerlijke doelpunt lieten we dit even horen, dan kunnen ze zich alvast daarop instellen voor de volgende keer.


  Het was een mooie pot, waarvan je zou verwachten dat er veel meer op een kluitje zou worden gevoetbald. Uiteraard zijn er nog een aantal verbeterpunten maar dat neemt niet weg dat we hebben genoten. In de nabeschouwing besloot spits Dani het nog eens nauwkeurig samen te vatten:


  \"Wij waren 10x beter.\"