• Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark
  • SVO Buytenpark heeft voor aankomend seizoen Jasper van Viegen aangesteld als hoofdtrainer. Van Viegen (33) die nu al ad-interim de Zoetermeerse ploeg onder zijn hoede heeft zal zodoende ook het nieuwe seizoen de scepter zwaaien bij de Zoetermeerse club. SVO Buytenpark en de 33-jarige oefenmeester zijn een contract overeengekomen voor één seizoen met als het van beide kanten bevalt een optie voor nog één seizoen. Tim Wigchers (32) zal Jasper van Viegen vanaf seizoen 2024-2025 gaan assisteren als assistent trainer van het vlaggenschip.

Twee Clubmensen

Met de aanstelling van Jasper van Viegen en Tim Wigchers heeft de club 2 echte clubmensen binnen weten te halen die hun sporen in het Zoetermeerse voetbal ruimschoots verdiend hebben. Jasper van Viegen speelt al vanaf 2014 voor het 1e elftal van SVO Buytenpark en speelde daarvoor bij DSO en BSC ’68. Tim Wigchers is al vanaf 2008 lid van SVO Buytenpark, daarvoor DWO, en heeft ook lange tijd bij SVO Buytenpark in het 1e elftal gespeeld. Wigchers heeft nu als trainer de O19-1 van de club onder zijn hoede.

Schat aan ervaring top van het amateurvoetbal

Jasper van Viegen en Tim Wigchers zullen als technische staf ondersteund worden door leden van de technische commissie Ger Fens, Remo Oudshoorn en Bert Drenth. Vanuit de voetballerij en in de top van het amateurvoetbal (respectievelijk Kranenburg/Haaglandia/DSO) ligt hier een schat aan ervaring en kwaliteit wat ook weer fantastisch is voor de club en de selectie.

De standaard 1 van SVO Buytenpark zal aankomend seizoen samen met de O23 "de selectie" gaan vormen, waarbij de TC in overleg met het bestuur ook voor de O23 op zoek zal gaan naar een goede invulling van de technische staf. Voor het nieuwe seizoen wordt de selectie in ieder geval een mooie mix met heel veel jeugdig talent en ervaren spelers.

Nieuwe fase SVO Buytenpark

Voorzitter Jules Lieveld is zeer tevreden met het aantrekken van Jasper van Viegen en Tim Wigchers: ,,voor de club is dit een uitstekende ontwikkeling. We gaan aankomend seizoen ons jubileumjaar in en bestaan op 1 april 2025 op de kop af 25 jaar. Ook ons hoofdveld wordt aankomend seizoen kunstgras, waardoor afgelastingen bij alle  spelende teams tot het verleden behoren. Een nieuwe fase voor de club waar plezier en prestatie heel goed samen gaan. Wij hebben de ambitie door te groeien naar 600-650 leden, waardoor wij ook weer meer en talentvolle jeugd kunnen aannemen en extra capaciteit hebben voor gezellige seniorenteams op zaterdag en zondag. Aankomend seizoen wordt de donderdagavond ook weer groots uitgepakt met de clubavond, leuke evenementen en nog meer gezelligheid.”

Randvoorwaarden en trainingskamp Gran Canaria

Jules Lieveld vervolgt: ,,Bij SVO Buytenpark hebben wij nu al hoogwaardige faciliteiten en zullen wij de randvoorwaarden op het gebied van sponsoring professioneler gaan aanpakken. Ook is het uitgangspunt om in januari 2025 weer een trainingskamp naar de zon te organiseren. Met dit jaar als bestemming Gran Canaria. Met Jasper en Tim, 2 iconen van de club, kunnen wij ook op het voetbaltechnisch vlak en uitvoering van het technisch beleidsplan verder doorpakken en komt de ontwikkeling van de vereniging ook aan de top van de voetbalpiramide in een stroomversnelling. Wij zijn een club wat jong talent, zowel trainers als spelers, een kans willen geven. Niets staat ons in de weg om de groeit die is ingezet nog af te remmen.“

Ontwikkelpotentie en meedoen om de bovenste plekken

Jasper van Viegen vult voorzitter Jules Lieveld aan: ,,ik heb heel veel vertrouwen en zin in deze uitdaging. Bij SVO Buytenpark loopt heel veel talent en ontwikkelpotentie rond waar we aankomend seizoen de selectie mee gaan vormen. Ik heb al een aantal trainingssessies en wedstrijden gehad met zowel ons 1e elftal als ook de  O23, waarbij wij met onze O23 zeker niet onder doen voor ploegen die divisie spelen, integendeel. Jonge talenten krijgen bij SVO Buytenpark en bij mij de kans zich verder te ontwikkelen, door te stromen naar de O23-1 (wij hebben de intentie om 4e divisie te spelen)  en het 1e elftal. Aankomend seizoen wil ik meedoen om de bovenste plekken in de 5e klasse en dat is gezien deze talentvolle spelersgroep een hele realistische doelstelling.”

SVO Buytenpark O23 oefent a.s. donderdag 25 april thuis om 20.00u tegen SV Noopdorp O23. Maandag 29 april is om 20.15u het Amsterdamse Vlug en Vaardig 023 te gast in het Buytenpark.