• Welkom bij SVO Buytenpark

  de gezelligste voetbalvereniging
  van Zoetermeer
  SVO Buytenpark:
  Een leven lang voetballen!
 • Ger Fens (SV Oosterheem) ondanks Coronacrisis druk bezig met het nieuwe seizoen.
 • Ook Jasper van Viegen heeft aangegeven het nieuwe seizoen weer beschikbaar te zijn voor de selectie.

   

  Ger, we ontkomen er niet aan. De coronacrisis. Weinig voetbal, dat is niks voor jou.

  ,,Ja, heel erg vervelend wat er allemaal aan de hand is. Het coronavirus geeft een hoop problemen bij mensen en in de samenleving. Net als bij de andere clubs proberen we bij SV Oosterheem met allerlei alternatieven de conditie van de spelers toch nog een beetje op peil te houden.”

  Hoe zijn de eerste maanden als hoofdtrainer van SV Oosterheem je bevallen?

  ,,Mijn eerste maanden als hoofdtrainer bij SV Oosterheem zijn echt heel erg goed bevallen. Het is een leuke, gezellige groep en het zijn stuk voor stuk goede jongens met een uitstekende inzet. Hierbij zijn alle randvoorwaarden voor trainer en spelers bij SV Oosterheem bijzonder goed te noemen.”

  Je bent al druk bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen. Kan je hier iets meer over vertellen?

  ,,Zeker, allereerst heeft de huidige selectie aangegeven bij SV Oosterheem te blijven. Hier ben ik heel erg blij mee. Een andere mooie ontwikkeling is dat er vanuit de JO19 en zelfs ook de JO17 nu al regelmatig jongens met de selectie meetrainen en ook al speelminuten maken bij het 1e. Voor de doorstroming vanuit de jeugd naar de selectie is dit een hele goede ontwikkeling. Verder komen er volgend seizoen 6 spelers van WIK naar SV Oosterheem. Dit zijn zeker jongens met kwaliteit en deze trainen nu ook al mee met de selectie.”

  En Jasper van Viegen sluit ook weer aan bij de selectie. Een fantastische speler, zeker voor SV Oosterheem?

  ,,Met Jasper heb ik heel veel gesproken en hele positieve gesprekken gehad. Jasper heeft, met alle positieve ontwikkelingen die er bij SV Oosterheem en de selectie gaande zijn, aangegeven zich weer beschikbaar te stellen voor de selectie. Hier ben ik heel blij mee.”

  Zijn er verder nog ideeën voor het nieuwe seizoen?

  ,,Die zijn er zeker. Voor het nieuwe seizoen is er de ambitie om een selectie te gaan samenstellen met 2 selectieteams. Voor de onderlinge competitie in de groep en de doorstroming vanuit de jeugd zou dit heel erg mooi zijn wanneer we dit kunnen realiseren.”

  Al met al zie je het nieuwe seizoen voor SV Oosterheem positief in?

  ,,Zeker, Ik ben tot nu toe heel tevreden met alle ontwikkelingen. De ambitie is om volgend seizoen in de 4e klasse goed mee te draaien. De verschillen in de huidige 4e klasse lijken wanneer je de stand op de ranglijst ziet erg groot en ploegen als TAC’90, Vredenburch, Semper en GDA zijn op dit moment ook gewoon beter. Ook komen er de laatste jaren vanuit de zondag altijd wel ploegen en spelers bij die de overstap naar de zaterdag maken. Wat de zaterdagcompetitie alleen maar sterker en leuker maakt. Volgend seizoen bijvoorbeeld komen de spelers van OLIVEO zondag 1 die zullen aansluiten bij hun zaterdagselectie. Aan de andere kant denk ik dat wij met de versterkingen die erbij gaan komen en de selectie die er volgend jaar staat zeker een rol van betekenis kunnen gaan spelen.”