• Update 13 november 2021: Corona maatregelen bij SVO Buytenpark

N.a.v. de laatste persconferentie van 13 november j.l. is het bestuur van SVO Buytenpark helaas genoodzaakt om een aantal maatregelen op te volgen.

Hierbij volgen wij het voorstel van de KNVB dat met alle verenigingen gedeeld is.

Dat komt op het volgende neer:

• Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
    • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders
    • In de kantine is een CTB (Corona toegangsbewijs, ookwel QR-code) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
    • Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine.
    • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
    • De kantine moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.
    • De kleedkamers mogen uitsluitend gebruikt worden om zich om te kleden/douchen en dienen uiterlijk 45 minuten na afloop van de wedstrijd/training verlaten te zijn. Voor toegang tot de kleedaccomodatie geldt ook dat een geldige CTB getoond moet kunnen worden.

Deze regels blijven voorlopig tot 4 december 2021 van kracht.

Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het voetbal. Indien er nog meer gedetailleerde informatie komt, zal dat te zien zijn op knvb.nl.

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus.