• Welkom bij SVO Buytenpark

  de gezelligste voetbalvereniging
  van Zoetermeer
  SVO Buytenpark:
  Een leven lang voetballen!
 • Buytenpark Inside – deel 2 Interview met Edwin Uilenhoed (35); opgegroeid in Zoetermeer, Haags accent en al 16 jaar een seizoenkaart van Ajax.
 • In deze interviewserie ‘Buytenpark Inside’ zetten wij bekende en minder bekende ‘SVO Buytenparkers’ in the spotlight. Buiten hun rol en werkzaamheden bij en voor onze vereniging zoomen we zeker ook in op hun leven buiten ons aller geliefde cluppie. Wie zijn zij en wat doen zij bij onze club en hoe ziet hun leven buiten SVO Buytenpark er eigenlijk uit? Kunnen zij zich een leven zonder SVO Buytenpark voorstellen en wat is de romantiek van de kleinste voetbalclub in Zoetermeer? In deze rubriek proberen wij hier met mooie voorbeelden van bijzondere mensen achter te komen. Het tweede interview voerden wij met Edwin Uilenhoed of zoals binnen onze vereniging alsook daarbuiten ‘Edje’ genoemd. Edwin Uilenhoed werd geboren op 9 april 1986. De toen nog kleine ‘Edje’ werd geboren in ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam. Toen de doktoren na een schitterende bevalling een go gaven vertrok Edje naar zijn ouderlijk huis aan het Montferland in de schitterende wijk Meerzicht. Momenteel woont Edwin op de Karel Doormanlaan in de wijk Dorp.

  1. Edwin, hoe gaat het met je?

  Met mij gaat het goed. Ik zit lekker in mijn vel.

  1. Hoe ben je bij SVO terecht gekomen?

  Ik ben hier terecht gekomen via een vriend van mij. Hij voetbalde hier op zaterdag in een vriendenelftal, bijnaam De Flieries. Ze hadden af en toe te weinig man, waardoor hij mij af en toe vroeg om lekker mee te voetballen. Aangezien ik dit een hele gezellige vereniging vond ben ik blijven hangen en nooit meer weggegaan. Uiteindelijk ben ik hier op de zondag gaan spelen, waar ik nu nog steeds speel.

  1. Wat betekent SVO voor jou?

  SVO betekent voor mij zoals een voetbalvereniging hoort te zijn. Gezellig, warm, iedereen is welkom en niks moet alles mag. Juist, doordat we niet zo’n grote vereniging zijn is het ons kent ons en dat maakt het de gezelligste vereniging van Zoetermeer.

  1. Af en toe heb ik het idee dat je bed hier op de club staat. Wat doe je allemaal voor de vereniging?

  Haha, nee mijn bed staat hier nog net niet, maar dat had af en toe makkelijk gekund. Ik voetbal zelf bij de zondag 4, zit in de evenemtencommissie en op zaterdag fluit in jeugd- en seniorenwedstrijden. Verder doe ik nog wat hand en spandiensten om de club te helpen.

  1. Wie is Edwin als hij niet op de club is?

  Dat is een goede vraag. Ik werk als pedagogisch medewerker in de gesloten jeugdzorg, Schakenbosch in Leidschendam. Verder ben ik graag met vrienden, ik heb geen vriendin, dus daarin heb ik alle tijd om dingen te ondernemen en te doen voor de club.

  1. Je bent geboren in Zoetermeer, hebt een Haags accent, maar je bent voor Ajax. Ik als ADO supporter ken je een beetje, je bent een aardige gozer, maar ik blijf het een bijzondere situatie vinden. 

  Mijn vader komt uit Den Haag en mijn familie woont er nog, dus het accent heb ik een beetje van mijn vader en familie overgenomen. Uiteindelijk ben ik de enige in de familie met verstand van voetbal.

  1. Het is de week van de scheidsrechter. Hoeveel wedstrijden fluit je gemiddeld per zaterdag?

  Oh, dat wist ik niet dat het de week van de scheidsrechter was. Daar hou ik mij ook niet mee bezig. Ik fluit, omdat ik het leuk vind en de spelers wil helpen. Ik fluit gemiddeld zo’n 3 wedstrijden per zaterdag.

  1. Je hebt bij SVO de scheidsrechterspool opgezet. Kan je hier iets meer over vertellen? 

  Klopt, samen met Fred (van Dokkum red.). We zagen dat er binnen de vereniging weinig scheidsrechters waren. Hiermee proberen we scheidsrechters enthousiast te maken om ook af en toe te fluiten, want scheidsrechter zijn is heel leuk, maar niet altijd makkelijk. Het is ook voor de ouders van de jeugd leuk op deze manier meer het spelletje te leren kennen en het echt vanaf de rol van scheidsrechter mee te maken. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Enerzijds stellen de scheidsrechters zich beschikbaar om te fluiten en anderszijds kunnen teams die behoefte hebben aan een scheidsrechter zich bij ons melden. Dit stemmen we dan gezamenlijk af.

  1. Wat zijn de mooiste momenten voor jou bij SVO? 

  Om te beginnen de nieuwe kantine die hier staat. Hierin zijn we de gezelligheid in vergelijking met de oude kantine zeker niet verloren. Ook de hoeveelheid vrijwilligers die we hebben valt mij op. Daar zijn veel andere verenigingen jaloers op.

  1. Tot slot om dit eerste interview af te sluiten. Kan jij je nog een leven zonder SVO voorstellen? 

  Hahaha, dat is een vraag waar het antwoord denk ik wel duidelijk is. Ik kan me geen leven voorstellen zonder SVO. Ik heb binnen Zoetermeer 3 verenigingen gehad (DWO, FC Zoetermeer en SVO) en bij deze vereniging voel ik me thuis.